Boek direct een flexplek, coachruimte, vergaderruimte of werkplek | DOCK

Voorbereidingen

Voor je gaat flexwerken is het handig een aantal voorbereidingen te treffen. Zo weet je zeker dat als je straks op een flexplek zit, je niet tegen bepaalde zaken aanloopt waardoor je toch terug naar kantoor of naar huis moet.

Laptop 
Grote kans dat het meeste werk dat je flexibel gaat verrichten met behulp van de laptop moet gebeuren. Maar kun je ook alles met je laptop wat je zou moeten kunnen? Heb je bijvoorbeeld toegang tot dezelfde documenten als thuis? Als je ook een computer thuis of op het werk hebt staan, zorg dan dat de belangrijke documenten die je nodig hebt ook op je laptop staan. Is dit lastig, dan kun je ook een programma aanschaffen waarmee je kunt inbellen op je eigen PC thuis of op het werk. Zo weet je zeker dat je altijd over bij kunt.
Misschien overbodig, maar vergeet nooit je netsnoer mee te nemen. Niets is zo vervelend als een laptop die uitvalt omdat de accu leeg is. Stop hem dus gelijk in je tas met je laptop.

E-mail
Waar je op het werk misschien zo je outlook kunt openen en gelijk je mail kunt lezen, kan dit met de laptop soms niet. Zorg dus van te voren dat je weet hoe je vanaf je laptop bij je e-mail kunt.

Voorzieningen op de flexplek
Check even welke voorzieningen er op je flexplek aanwezig zijn. Als je weet dat je iets moet scannen die dag of een locker nodig hebt voor je laptop, kijk dan van tevoren even of deze voorzieningen wel aanwezig zijn.