Boek direct een flexplek, coachruimte, vergaderruimte of werkplek | DOCK

Escape the office!

 Speel jij al een tijdje met het idee om flexibel te gaan werken?
Goede beslissing om het nu eindelijk te gaan uitvoeren!
DIT zijn de stappen die je kunt nemen om je werkgever te overtuigen.
Begin morgen met flexibel werken!

 

 TIP 1: Wat wil je nu eigenlijk?

Als je naar je werkgever stapt is het handig voor jezelf te bedenken waarom je eigenlijk flexibel wil gaan werken. Bedenk goede argumenten waarom het voor je werkgever ook interessant is dat jij flexibel gaat werken, en niet de hele week op kantoor bent. Bedenk daarnaast ook heel goed hoeveel je flexibel wil gaan werken. 1 dag? 2 dagen?

TIP 2: Wees eerlijk

Ga geen smoesjes verzinnen waarom je minder op kantoor wil gaan werken. Wees eerlijk en leg uit waarom jij denkt dat het voor jezelf en voor de werkgever beter is dat je flexibel gaat werken. Uiteindelijk zal dit het meeste resultaat opleveren. Als je werkgever denkt dat je niet eerlijk bent is de kans klein dat hij het een goed idee vindt.

TIP 3: Minder kantoor nodig

Argumenten die de werkgever kosten besparen of extra inkomsten genereren zijn de beste die je kunt aandragen. Vertel je werkgever dat hij minder kantoor nodig heeft en minder materialen. Als je werkgever 15 mensen in dienst heeft die allemaal maar 4 dagen op kantoor zijn dan heb je maar 12 plekken nodig. Dat scheelt meubilair, kantoorruimte, computers, etc.

TIP 4: Minder stress 

Het is met met talloze onderzoeken aangetoond: werknemers met minder stress hebben een veel lager ziekteverzuim. Omdat door flexibel te gaan werken effectiever je tijd kunt indelen omdat je niet meer aan kantoortijden vastzit, is de balans tussen werk en privé beter. Reken je werkgever maar eens voor wat 50% minder ziekteverzuim wel niet bespaart.

TIP 5: Productiever
Flexibele werkers zijn productiever! Door de vrijheid die de werknemer heeft is hij loyaler naar zijn werkgever. Omdat hij gewend is overal te werken, is hij ook wel eens bereid een klus op zaterdag te doen of in de avonduren. Zit je aan strakke kantooruren van 9 tot 5 dan is die motivatie veel minder. Op kantoor is vaak veel rumoer en afleiding van collega’s. Als je gaat flexwerken kun je zelf een plek uitkiezen waar je je het beste kunt concentreren, en dus productiever bent. Als laatste argument kan worden aangedragen dat de werknemer zijn werk doet wanneer hij het meest productief is. Is dit in de ochtend? of juist in de avond?

TIP 5: Reistijd en reiskosten
Als je elke ochtend naar je werk moet reizen, of dit nu met de trein, fiets of auto is, er vallen kosten te besparen. Heb jij een flexplek dicht bij huis, dan bespaar je gewoon tijd! Voor auto en trein-forenzen zijn er nog veel meer kosten te besparen. Elke week één dag de auto laten staan bespaart enorme kosten. Zeker als meerdere werknemers flexibel gaan werken. 

Tot slot:
  1. het is verstandig om niet al te hoog in te zetten. Stel voor aan je werkgever om eens te beginnen met een halve- of hele dag flexibel werken per week. Zo kan de werkgever wennen aan het idee.
  2.  maak duidelijke resultaat-afspraken. Maak een lijst van zaken die je hebt gedaan tijdens je flexibele werkuren en evalueer dit met je werkgever.
  3. Er zijn flexplek aanbieders zoals DOCK workstations die je in- en uitcheck-tijden naar je werkgever kunnen mailen. Zo kan deze precies zien wanneer je hebt zitten werken en voor hoe lang.