Boek direct een flexplek, coachruimte, vergaderruimte of werkplek | DOCK

De werkgever

Als werkgever kan het lastig zijn om de werknemers flexibel te laten werken.
Gaan ze wel echt aan het werk? Worden ze niet teveel afgeleid? Wat voor invloed gaat flexibel werken op de resultaten hebben? Raak ik niet volledig de controle kwijt?

Dit zijn zomaar enkele vragen die door je hoofd kunnen gaan als je je werknemers flexibel wil laten werken. Het is misschien ook niet verstandig je werknemers zomaar flexibel te laten werken zonder hierover goede afspraken te maken. Hier kun je lezen welke afspraken belangrijk zijn en waar je aan moet denken.

Hoe vaak flexibel werken? Bouw het rustig op.
Het is -zeker in het begin – misschien niet verstandig gelijk het hele kantoor op te doeken en iedereen maar te laten flexwerken. Probeer het bijvoorbeeld eerst eens met één dag in de week. Of een halve dag. Zo kun je stap-voor-stap kijken of het bevalt, zowel voor jezelf als voor de werknemer.

Maak duidelijke afspraken
Maak heldere en duidelijke afspraken over wat je van de werknemer verwacht. Dit kunnen afspraken zijn over resultaten die je verwacht, werkzaamheden die moeten zijn afgerond, of gewoon simpelweg de werkzaamheden die de werknemer anders op kantoor zou hebben gedaan. Belangrijk is om dit te evalueren! 

Evalueer
Het is belangrijk om te evalueren hoe het flexwerken gaat en of de afspraken zijn nagekomen. Als er geen evaluatie plaatsvindt heeft het ook niet zoveel zijn om afspraken te maken. Belangrijk om te doen dus. Gaat de werknemer 1 dag per week ergens anders werken, evalueer dan elke maand even om te kijken hoe het gaat. Bespreek hierin niet alleen de afspraken die zijn gemaakt, maar vraag ook hoe het flexibele werken bevalt. Zijn er verbeter-punten? Mocht het goed gaan dan kan het een optie zijn om de werknemer meer flexibel te laten werken.