Boek direct een flexplek, coachruimte, vergaderruimte of werkplek | DOCK

Flexwerken & koffie

Is het drinken van koffie even ontsnappen aan alle werkzaamheden, een korte break om even bij te komen, of zijn er meer onderliggende functies? Het drinken van koffie, en ook vooral welke koffie, is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. De koffie dient van hoge kwaliteit te zijn (het liefst vers gemalen bonenkoffie) of biologisch en op zijn minste fair trade. Iedereen zal erkennen dat de smaak & kwaliteit van koffie natuurlijk belangrijk is. Maar er zijn meer voordelen aan het drinken van goede koffie…

koffie @ DOCK 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flexwerker scoort door koffiedrinken!

Naast het feit dat vele flexibele werkers koffie gewoon lekker vinden, is uit onderzoek gebleken dat flexwerkers die koffie drinken sneller contact leggen met andere flexwerkers. Het drinken van een bakje koffie aan de bar leidt snel tot een praatje, wat tot nieuwe contacten en wellicht opdrachten kan leiden!

De flexibele werker is productiever!

Daarnaast blijkt dat men na het drinken van een of twee kopjes veel productiever wordt. Dit komt omdat de concentratie verbeterd, en we ons langer op een bepaalde taak kunnen focussen. Zeker waar het nog wel eens rumoerig kan zijn op een flexplek kan het drinken van koffie dus helpen! Daarnaast zorgt de verbeterde concentratie voor het aanzienlijk reduceren van fouten of het vergeten van zaken.