Boek direct een flexplek, coachruimte, vergaderruimte of werkplek | DOCK

Onmisbare voorzieningen

Het totale aanbod van voorzieningen op je flexplek is heel belangrijk. De voorzieningen zullen grotendeels bepalen of je prettig kunt werken! Hieronder staan alle mogelijke voorzieningen aanwezig op een flexplek. Beoordeel voor jezelf welke voorzieningen je noodzakelijk acht en welke voor jou minder belangrijk zijn.

 • Internet (WiFi)
  Absoluut onmisbaar is een razendsnelle internetverbinding!  Tenzij je een boek aan het schrijven bent of een rapport moet uittikken (en zelfs dan..!) kun je gewoon niet zonder internet. Let goed op de snelheid van de WiFi als je een flexplek uitzoekt. Niets is zo vervelend als 5 minuten wachten tot je homepage is geladen, of eindelijk dat mailtje met bijlagen is binnengekomen. Vraag de flexplek-aanbieder wat voor WiFi verbinding er is, en hoe snel de verbinding is. Nog beter: ga een middagje testen.
 • Internet (UTP)
  Naast draadloze WiFi zijn er ook flexplekken die vaste UTP verbindingen aanbieden. Wat is het voordeel als er al WiFi is beschikbaar is? Afhankelijk van de flexplek die je uitkiest kan de stabiliteit van de WiFi nog wel eens verschillen. Niet elke aanbieder van flexplekken biedt dezelfde snelle, en stabiele WiFi verbinding aan. Heb je net die dag een belangrijke Skype-conference met de Verenigde Staten? Beter plug je gelijk je laptop met een UTP kabel in. Dan loop je in ieder geval veel minder risico op het wegvallen van de verbinding of ruis op de lijn.UTP verbindingen zijn meestal te vinden aan de muur. De meer luxere flexplekken hebben speciale UTP-tafels.
  Hier kun je ook gelijk je netsnoer inpluggen zodat je stroom hebt.
  Ga er niet vanuit dat elke flexplek-aanbieder zelf die UTP kabels heeft liggen. Neem er dus altijd zelf eentje mee voor de zekerheid!
 • Printen & kopiëren
  Ook al wordt er steeds minder geprint, af en toe is het handig als je een kopie kan maken of wat uit kan printen. De meeste flexplek-locaties bieden de mogelijkheid om te printen en te kopiëren. Waar je goed op moet letten is de flexibiliteit van de printer. Wordt de printer gelijk door jou computer gevonden, of moet je eerst allerlei drivers installeren om te kunnen printen? Een half uur bezig zijn om te zorgen dat je computer eindelijk met de printer is verbonden, daar zit je niet op te wachten..(wel dus..!)Een ander punt zijn de kosten. Bij de meeste flexplekken moet er betaald worden per kopie.
  Prijzen varieren van € 0,02 per zwart-wit kopie tot € 0,50 voor een kleurenkopie.
 • Scannen
  Bij het scannen is het net als bij het printen belangrijk dat de scanner makkelijk verbinding maakt met je computer.

  Sommige apparaten vragen je om een e-mail adres in te voeren zodat de documenten daar naartoe worden gescand. Andere kunnen via je laptop worden aangestuurd.
 • Koffie & Thee
  Goede koffie tijdens het werk is onmisbaar! Een flexplek zonder koffie bestaat daarom niet. Verschillen tussen de koffie- en thee die wordt aangeboden zijn er zeker wel!  Uiteenlopend van een kopje Senseo tot de beste fairtrade bonenkoffie. En alles daartussenin natuurlijk…In het geval van een koffie-apparaat dat zonder koffiepad’s / capsules werkt: is het koffieapparaat voor instant/gemalen koffie, of worden de bonen ter plekke gemalen? In het laatste geval is de koffie natuurlijk het verst. Kijk daarnaast even of de koffie biologisch of fairtrade is (Max Havelaar of Forest Alliance).Bij sommige flexplekken moet je betalen voor de koffie & thee (variërend van € 0,50 tot € 1,-). Bij de meeste flexplekken is de koffie & thee kosteloos of zit het bij het abonnement in.
 • Lunch
  Grote kans dat je tijdens lunchtijd op je flexplek zit. Er zijn flexplek-aanbieders die de mogelijkheid bieden om een lunch te krijgen op de locatie zelf. Ze hebben zelf een (vaste) cateraar, een lunch-bar op locatie, of er staat een automaat. Bijna alle lunch is tegen vergoeding, maar een enkeling biedt het kosteloos aan. In de stad ben je natuurlijk ook zo even bij je favoriete lunch- of broodjeszaak.
 • Lockers
  Even tussen de middag gaan lunchen? Of niet altijd diezelfde ordermap van 50kg meeslepen? Dan zijn lockers een ideale oplossing! Afhankelijk van je flexplek moet je er voor betalen, of zit deze service erbij in. In sommige gevallen wordt er een borg gevraagd (voor de sleutel). Houd er rekening mee dat lang niet alle flexplekken lockers bieden.
 • Computers
  Een enkele flexplek beschikt over eigen computers. Het voordeel is dat je dus niet de hele tijd achter je laptop zit. Dat is soms gewoon lekker. Nadeel is dat de snelheid van de computer en de veiligheid niet altijd te waarborgen zijn.
 • Televisie
  In sommige flexplek locaties is televisie aanwezig. Even snel de RTL-Z koppen meepakken tijdens de lunch- of koffie behoort dan tot de mogelijkheden. Kan natuurlijk ook afleiden..
 • Accessoires en overige voorzieningen
  Soms zijn er flexplekken bepaalde overige voorzieningen aanbieden. Denk hierbij aan opladers voor mobiele telefoons, lunch-mogelijkheden, telefoon, faxen, conference-rooms, laptop-verhuur, etc.etc