Boek direct een flexplek, coachruimte, vergaderruimte of werkplek | DOCK

Locatie

De locatie van een flexplek kan enorm verschillen. Door het enorme aanbod van flexplekken in Nederland liggen de locaties voor het oprapen. Hoe maak je een keuze voor een bepaalde locatie? Het ligt er maar net aan wat handig is voor je. Een locatie aan de snelweg is makkelijk bereikbaar met de auto. Maar ook met de trein?
En professionals die niet thuis willen werken en lopend of met de fiets naar het werk willen? Grote kans dat die een flexplek in de binnenstad zoeken. Gelukkig zijn er wat betreft locatie grote verschillen in aanbod. Zo kan iedereen een locatie zoeken die geschikt is.

 • Langs de snelweg
  Een locatie langs een snelweg kan heel handig zijn. Vooral als je met andere mensen hebt afgesproken. Makkelijk bereikbaar en (gratis) parkeerplaats voor de deur. Veel hotels en restaurants bieden de mogelijkheid tot flexplekken (of in ieder geval tot flexwerken) Nadelen zijn dat niet altijd alle voorzieningen aanwezig zijn (denk bijv. aan printen), het kan er rumoerig kan zijn, en dat het vaak niet de meeste gezellige plek op aarde is…ok.
 • Dichtbij het station
  Net als langs de snelweg is de bereikbaarheid van flexplekken bij het station een groot pluspunt. Voor mensen die met de trein reizen, uitstappen, en gelijk op hun flexplek  aanlanden is dit ideaal zijn. Afspreken met andere personen kan handig zijn op zo’n locatie. Centraal gelegen, bereikbaar en makkelijk te vinden.
 • In het stadscentrum
  Veel mensen vinden het gezellig om te werken in een omgeving die leeft. Horeca en winkels dichtbij, en de mogelijkheid om tussen de middag te gaan lunchen in het centrum is natuurlijk altijd goed! Veel mensen die een flexplek zoeken om zelf te gaan zitten werken of om met (lokale) klanten af te spreken zoeken zo’n flexplek in het centrum. Het is namelijk centraal, en daardoor voor iedereen snel te bereiken. Bereikbaarheid met de auto en/of trein is vaak lastiger. Hoge parkeertarieven of loopafstand vanaf het station kunnen nadelen zijn.
 • Op een industrie-terrein 
  Omdat veel leegstaande kantoorpanden worden ingericht als flexplekken (vaak om leegstand tegen te gaan) is het aanbod van flexplekken op industrie-terreinen behoorlijk. Deze flexplekken zijn makkelijk bereikbaar en hebben vaak (gratis) parkeerplaatsen beschikbaar. Nadeel is vaak de sfeer van de omgeving en de veiligheid.