Boek direct een flexplek, coachruimte, vergaderruimte of werkplek | DOCK

Informatie flexplekken

Flexplekken zijn er steeds meer in Nederland. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die zich helemaal richten op de flexplek, maar er zijn ook steeds meer bedrijven die lege kantoorpanden (veelal op industrie-gebieden) omtoveren tot flexibele werkruimtes. Ook de horeca probeert een graantje mee te pikken door de restaurant of bar-ruimte aan te bieden als flexplek.
Flexplekken zijn sinds enkele jaren enorm in opkomst, en de verwachting is dat deze trend zich zal doorzetten. Flexibel werken is de toekomst om talloze redenen zoals je op deze website kunt lezen. Maar…let wel goed op welke flexplek je uitkiest. Afhankelijk van de voorzieningen, de locatie, en de sfeer wordt flexibel werken voor jou een succes. Vergelijk verschillende aanbieders en locaties en ga een dagje proberen. Alleen zo kom je erachter of de flexplek bij jou past, of dat je toch voor een andere locatie kiest.
Lees hier welke voorzieningen je nodig hebt…

Wat is een flexplek?
Een flexplek, ook wel flexibele werkplek genoemd, kan worden gedefinieerd als: “Een compacte activiteitgerelateerde (schrijfwerk, telefoonwerk of pc-werk) werkplek die per dag door verschillende personen gebruikt kan worden” (bron: www.encyclo.nl).

Een flexplek is dus:

  1. Een gedeelde werkplek. Het woord ‘gedeeld’ zegt het al: hij is dus NIET van jou alleen. Het kan zo maar zijn dat er ineens  iemand anders op ‘jou’ werkplek zit. Niet kwaad worden en rustig blijven. Beschouw het als een goede oefening, zodat je echt overal je werk kunt doen. Het is alleen maar beter als je je niet teveel aan één plaats hecht.
  2. Hij is activiteit-gerelateerd; gemaakt voor een bepaalde activiteit (schrijven, bellen, laptop, etc). Flexplekken zijn daarom niet voor iedereen geschikt.flexplekken pagina afbeelding

Wat is een ‘creatieve’ of ‘inspirerende’ flexplek?

Er worden steeds meer ‘creatieve en inspirerende’ flexplekken aangeboden. Maar wat is dat nu eigenlijk?
Veel flexplekken bestaan uit een bureau en bureaustoel in een kantoor-achtige omgeving: plant in de hoek, koffiemachine, printer, en klaar.
Er zijn echter steeds meer flexplek-aanbieders die ook zitzakken, loungebanken, barkrukken, hangmatten, etc., tot flexplekken bombarderen. Dit zal tot meer creativiteit en inspiratie bij de gebruiker moeten leiden. Of niet? Of deze plekken namelijk werkelijk meer creativiteit en inspiratie opleveren is nooit bewezen, en zal hoogstwaarschijnlijk heel persoonlijk zijn. Feit is wel dat het vaak een stuk gezelliger is in een omgeving met allerlei verschillende inspirerende en creative werkplekken. Inderdaad: de omgeving. Maar het blijkt dat nog steeds het grootste deel flexwerkers het liefste aan een bureau gaat zitten.Dat brengt ons bij het volgende punt. Wil je wel creatief en inspirerend zijn? Of moet je gewoon productief zijn?
Is het antwoord in dit geval het laatste, dan moet je zeker niet 2 uur in een hangmat gaan zitten zwieren en zwaaien, maar lekker aan dat bureau gaan zitten. Dan maar een ‘traditionele flexplek’. Get some work done!

flexplekken pagina afbeelding 2